İZMİR / GÜZELBAHÇE - Ali Bayırlar Ortaokulu

Kurallarımız

KURALLARIMIZ

1.  Derslere öğretmenden önce giriniz ve ders araç-gereçlerinizi hazır bulundurunuz.

2.  Okul sınırları içerisinde cep telefonlarını iletişim amacı dışında(fotoğraf ve video çekimi gibi) kullanmayınız.

3.  Kişisel iletişim ve bilgisayar özellikli cihazlarınızı (cep telefonu, akıllı saat gibi)  ders ve etkinlik(kurs) saatleri dışında, kişisel haklara ve genel ahlaka aykırı

olmayacak şekilde kullanınız.

4.  Güneşli günlerde, teneffüs- öğle yemeği saatinde ve dersliğinizden başka bir yerde derse gittiğinizde sınıfınızın lambalarını söndürünüz.(Enerji tasarrufu)

5.  Yeme ve içme, sohbet etme, kırtasiye vs. ihtiyaçlarınızı teneffüslerde, ders başlamadan önce, gideriniz.

6.  Sınıfınızın  eşya ve donanımını koruyunuz ve başkalarının zarar vermesini engelleyiniz.(Kamu malını koruma)

7.  Velilerinizle zorunlu  görüşmeniz gerektiğinde, görüşmenizi şahsi veya başkasının telefonunu ile -kural dışı- yapmak yerine, müdür yardımcısına gidiniz.

8.    -  Acil olmayan sorunlarınız olduğunda önce sınıf öğretmeniniz ile görüşünüz.

-        Acil durumlarda, en yakın nöbetçi öğretmene, bulamazsanız idareye gidiniz.

Okul İdaresi ve Rehberlik Servisi

Yayın: 24.11.2013 - Güncelleme: 30.09.2021 15:10 - Görüntülenme: 833